כל מפעל ועסק מתמודד באופן שגרתי עם אתגרים שונים. הרצון להצליח בסביבה תחרותית ובעולם עם כלכלה גלובלית מצריך השקעה של משאבים רבים בהצלחה בטווח הקצר והבינוני. עם זאת, תמיד חשוב לזכור גם את ההצלחה של הטווח הארוך ואת העובדה שבטווח הארוך ישנה סיכונים שונים, חלקם מהותיים. 
 
על מנת להתמודד עם אותם סיכונים אפשריים, שנציג בשורות הבאות, יש צורך ליישם נהלים מתאימים. הכנת נוהל חרום היא צעד בסיסי וחיוני. 
 
מצבי חירום שונים
הכנת נוהל חרום היא צעד ברור מאליו לכל מפעל ולכל ארגון, כאשר לוקחים בחשבון את כלל המצבים המסוכנים שחורגים מהשגרה. בין האירועים השונים ומצבי החירום ניתן למצוא :
 
התרחשות פתע של אירוע בו מעורבים חומרים מסוכנים – מצב שהסיבה לו עלולה להיות טעות אנוש
  או תקלה טכנית. האירוע יכול להיות אירוע של שפך, דליפה, שריפה או פיצוץ. ובמהלכו עלולים להיפלט  
  לסביבה חומרים מסוכנים לסביבה, קרינה או במקרה של פיצוץ - גל הדף ובכך לפגוע ברכוש ולסכן חיי אדם.     

 
מצבי מלחמה לזמן ארוך – כאלה הם מצבים שבהם מוכרזת מלחמה בין צבאות ובין מדינות, כאשר  
  ההכרעה לוקחת זמן. תוך כדי התנהלות המלחמה מצויים אזרחים וארגונים בפני סיכונים מגוונים וקושי
  לספק ולקבל שירותים שונים. 

פיגועי חבלה - הכנת נוהל חרום חשובה גם בהתמודדות עם פיגועי חבלה נקודתיים, שאינם מתפתחים
  לכדי מלחמה. פיגוע יכול להביא לפגיעה במפעל, לחטיפת עובדים, ניתוק דרכי גישה ושיבוש חמור של יכולת
  העבודה השגרתית. 

אסונות טבע – מצב חירום שאינו מעשה ידי אדם יכול לכלול אסונות גם בסדרי גודל משמעותיים ביותר. התמודדות עם שיטפונות, רעידות אדמה, שריפות וכיוצא באלה מחייבת בין היתר תכנית אחסון בטיחותית, בפרט של חומרים מסוכנים שיכולים להחריף את השפעת האסון. 
 
נוהל והיערכות למצבי חירום 
על פי רוב, הכנת נוהל חרום אינה יכולה להתבצע על ידי אנשים החסרים בידע מקצועי ונרחב בתחום ההתגוננות האזרחית ובתחום של ניהול מצבי חירום. בדרך כלל נוהל לחירום מתבסס על הנחיות מגוונות, חלקן מנוסחות על ידי המשרד להגנת הסביבה, חלקן מנוסחות על ידי פיקוד העורף וחלקן מנוסחות על ידי גופים או רשויות אחרים. 
 
צוות היועצים של חברת "אירוס טכנולוגיות סביבה" מתמחה בהיערכות לשעת חירום, בפרט של גופים עסקיים, מפעלים ומוסדות. הצוות שלנו יודע כיצד להקים מערך של מוכנות למצבי מלחמה, פיגועים ואסונות אחרים, לסוגים שונים של מפעלים, משווקים, יצרנים וכדומה. היערכות מיוחדת צריכה להיעשות בקרב גופים שבהם יש חומרים מסוכנים או רעילים וכן בכאלה שיש בהם ריכוז של שפכים, חומרים דליקים או חומרים נדיפים. 

נוהלי חירום